Kunsteducatie in middenschool Geraardsbergen

Kunsteducatie in middenschool Geraardsbergen

Beste

Als directie sta ik volledig achter de initiatieven i.v.m. kunsteducatie.

Kunst en cultuur zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van onze jongeren tot cultureel zelfbewuste burgers die in staat zijn effectief bij te dragen aan de sociale en economische ontwikkeling. Via kunsteducatie ontwikkelen ze kunstzinnige talenten en competenties, zowel door kunst te bekijken, te bewonderen, te beschouwen als door kunst te ervaren, ervan te genieten en zelf aan de slag te gaan. De focus ligt daarbij op alle kunstvormen (muziek, dans, theater, beeldende en grafische kunsten, film, literatuur …).

In de Middenschool komt kunsteducatie vakgericht aan bod in de lessen muzikale en plastische opvoeding. Leerlingen die kiezen voor Moderne Wetenschappen optie Kunst, krijgen 1 uur MO en 1 uur PO extra bij de basisvorming. Kunstzinnigheid staat centraal in alle vakken wanneer leerlingen gevraagd worden creatieve opdrachten uit te werken: boekopdrachten in Nederlands, dialogen in Frans, presentaties bij aardrijkskunde … Vakoverschrijdend komt kunst ruimschoots aan bod tijdens projectweken: theater, film, musea, stadsbezoeken …

Elk schooljaar vindt er een Vrij Podium plaats, een unieke gelegenheid voor jongeren om hun zang-, dans- of andere creatieve talenten te tonen aan iedereen van de school. Op het aperitiefconcert tijdens de open dag kunnen buitenstaanders hen ook aan het werk zien.

CCC, of Cultuur is Cool-Collectief, bestaande uit gemotiveerde leraren, moedigt onze leerlingen aan door ook buiten schoolverband met kunst te leren omgaan. Op vrijwillige basis wordt gedurende het schooljaar een gevarieerd aanbod van  een 4-tal avondvoorstellingen in verschillende culturele centra bezocht. Zo proeven jongeren op een voordelige manier van de podiumkunsten.

Met vriendelijke groeten

Betty Gierts

Directeur

285 thoughts on “Kunsteducatie in middenschool Geraardsbergen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*