Interessante Links: Muziek

Vijftiende en zestiende eeuw:

Muzieklokaal: hofcultuur

Informatie over muziekgeschiedenis.

 

Begin twintigste eeuw:

Entartete kunst

Informatie over de geruchtmakende tentoonstelling waarin de Nationaal Socialisten in Duitsland (Hitler) de moderne kunst aan de kaak stelde.

 

Entartete kunst 

Meer informatie over de positie van kunsten in Het Derde Rijk is te vinden op deze website gemaakt doord e universiteit van Zuid Florida. Ruime aandacht voor het fenomeen Entartete kunst, met zowel informatie over muziek als beeldende kunst.

 

Schönberg

Uitgebreide informatie over deze componist is te vinden op deze website van het Arnold Schönberg Center in Wenen.

 

The Red Hot Jazz Archive

Jazzarchief over de geschiedenis van jazz tot 1930. Alle in De Bespiegeling genoemde namen kom je hier tegen. Veel geluids- en filmfragmenten waar overigens wel de juiste ‘plug-in’ voor nodig is.

 

Kurt Weill

De componist Kurt Weill werkt in Duitsland samen met Bertolt Brecht. Na 1935 begint zijn tweede carrière in de Verenigde Staten, De Kurt Weill Foundation for Music informeert je.

 

Algemeen:

All Music Guide

De meest complete website voor popmuziek. Met behulp van een zoekprogramma kun je werkelijk alles vinden over popmuziek: bands, solisten, alle releases, etc.

 

Filmmuziek

Zeer uitgebreide website gewijd aan filmmuziek. Zowel recent als ouder materiaal. Componisten gerangschikt op alfabet met zoekmachine.

 

Muziek Centrum Nederland

Het Muziek Centrum Nederland is een organisatie die zich inzet voor deontwikkeling en kwaliteit van de Nederlandse muziek.

 

Bernard Herrman

Uitgebreide website gewijd aan het oevre van de filmcomponist van films van onder andere Hitchcock, Welles en Scorsese.

 

3voor12

De muziekwebsite van de VPRO met zeer veel recent audiomateriaal, de luisterpaal, live concerten en radio-uitzendingen.

 

OOR

OOR is al jarenlang het toonaangevende blad voor liefhebbers van popmuziek buiten top 40-circuit. Op de website vind je actuele informatie, concertagenda’s, nieuwe releases, recente artikels en recensies.