Filharmonisch Huis
Braziliëstraat 15 | 2000 Antwerpen
03 213 54 20
www.defilharmonie.be

Actie. Drama. Passie. Ontroering. Klassieke muziek beleeft u het beste live. Geen enkele tv- of radio-uitzending, geen enkele cd-opname kan op tegen de ervaring in de concertzaal. Want wanneer 80 muzikanten het beste van zichzelf geven, spatten de emoties van het podium.

In thuishaven Antwerpen speelt deFilharmonie, het grootste en meest vooraanstaande symfonieorkest van Vlaanderen, in deSingel, De Roma en AMUZ. Drie concertzalen die elk met hun eigenheid de sfeer van onze concertreeksen helemaal tot hun recht laten komen. Daarnaast speelt het orkest ook regelmatig concerten in de andere provincies en het buitenland.

Zin om het zelf mee te maken? Bekijk de volledige concertkalender op www.defilharmonie.be en laat u meeslepen door de muziek.

Voordeel voor Muzesleden

10% korting op losse tickets voor onderstaande concerten op vertoon van de Muzeskaart.

Reserveren?
Reservatie via:
Info Cultuur
+32 (0)3 213 54 34
info@filharmonie.be
of aan de kassa:
Wisselstraat 12 (hoek Grote Markt) | 2000 Antwerpen

KIDconcert ‘De krekel en de mier’
Zaterdag 21 maart 2015 14:00
De Roma, Antwerpen
Steven Verhaert, dirigent
Ivan Pecnik, spel
Kristine Van Pellicom, spel
Bart Van Nuffelen, tekst
KIDconcert op muziek van Dvorák

‘De krekel sjirpte zo lang het zomer was, de mier kroop ijverig op en neer door ’t gras.’ Zo opent een van de beroemdste insectenfabels uit de wereldliteratuur. Ivan Pecnik en Kristine Van Pellicom spitsen de voelsprieten en dagen elkaar uit tot een onvoorspelbaar twistgesprek vol kwinkslagen. Samen met de herfstig mooie orkestmuziek van Dvorák krijgen hun kleine babbelpraatjes een grote boodschap.

Brunchconcert ‘Isabelle Faust speelt Schumanns Vioolconcerto’
Zondag 10 mei 2015 11:00
deSingel, Antwerpen
Philippe Herreweghe, dirigent
Isabelle Faust, viool
Schumann, Vioolconcerto
Schumann, Symfonie nr. 4

Hoofddirigent Philippe Herreweghe neemt een diepe kijk in het hoofd van Robert Schumann, wiens absorberende muzikale vernuft steeds opnieuw raadsels opwerpt. Samen met de fabuleuze violiste Isabelle Faust waagt hij zich aan Schumanns zwaar ten onrechte vergeten Vioolconcerto, om nadien af te steken op de bruisende Vierde symfonie. Een doorvoelde hommage aan de meest magistrale klankendichter uit de vroegromantiek.

Peter Benoits Requiem in de Kathedraal
Zaterdag 20 juni 2015 20:00
Onze-Lieve-Vrouwekathedraal, Antwerpen
Edo De Waart, dirigent
Choeur de Chambre de Namur, koor
Octopus Symfonisch Koor, koor
Benoit, Requiem

In zijn Requiem ontpopte Peter Benoit zich tot de Brahms van de Lage Landen. Melancholieke mijmeringen, introspectieve momenten en symfonische erupties: alles wat een romantische dodenmis behoeft, is er gul aanwezig. Geloven, voelen en denken vloeiden volgens de componist in dit werk samen. Vorm, idee, uitdrukking: alles aan dit werk was origineel, zo oordeelde de muziekpers bij de première in 1863. Edo de Waart maakt zich sterk voor dit zielstrelende meesterwerk uit de Vlaamse muziek.