Figurentheater Propop vzw
De Poppenzaal
Steenweg op Oosthoven 114 | 2300 Turnhout
014 42 33 22
www.propop.be

De Poppenzaal is een gezellig, intiem en sfeervol theatertje. Er zijn familievoorstellingen van half september tot eind mei op zondag om 10.30u en woensdag om 14.30u. Ze duren gemiddeld anderhalf uur, pauze inbegrepen. In de week zijn er schoolvoorstellingen. Het is ook mogelijk om privévoorstellingen voor verenigingen of families te organiseren.

De spektakels zijn heel verschillend maar altijd verrassend, boeiend en ontroerend. Soms is het puur poppentheater, soms een combinatie met acteurs, muziek, dans, objecten… Er zijn ook regelmatig optredens door ‘gasttheaters’ uit binnen- en buitenland. Er zijn voorstellingen voor kleuters en grote kinderen.

In “De Poppenzaal” is alles op kindermaat. De kinderen zitten op bankjes op een tribune zodat ze het allemaal goed kunnen zien. De verduistering en akoestiek zijn optimaal. De aankleding van de zaal is sober om de aandacht niet van de voorstelling af te leiden, maar het poppencafé is bijzonder sfeervol: met poppen, foto’s, affiches en decorstukken. In de ruime foyer is plaats om rond te lopen. Er is plaats voor 120 kinderen, met familievoorstellingen tot 100 personen.

Het Poppencafé is altijd open onder de pauze, en een half uur voor en na de voorstelling. Je kunt met een groep een eigen tafel reserveren tijdens familievoorstellingen. Het staat ook ter beschikking voor privéfeesten.

Voordeel voor Muzesleden

Voordelen volgen…