Kunsteducatieve Organisaties: Drama en Theater

Arto verteltheater

 

 

 

 

Arto Verteltheater is een organisatie die niet onder één noemer te vangen valt. En dat is nu net de kracht. Het vertrekpunt is steeds de combinatie van het communicatieve en het theatrale.

Lieve De Meyer vertelt met hart en ziel de meest uiteenlopende verhalen. Elke voorstelling kan in mindere of meerdere mate interactief worden gemaakt. Je kan er zelfs een workshop aan vastkoppelen waarin de kinderen mee een einde verzinnen of zelf toneelspelen!

 

Educatief Theater Antwerpen

 

 

Educatief Theater Antwerpen heeft als missie om de scholengemeenschap, de kinderen, leerkrachten en leerlingen te laten genieten van een ruim aanbod kwalitatief educatief theater.

Hun doelstelling is het verspreiden en opzetten van voorstellingen met een sociaal maatschappelijke inslag of met een educatief hulpmiddel voor het bevorderen van de taalvaardigheid.

De Maan

 

 

 

 

DE MAAN is een theater waar de toeschouwer proeft van kunsten, poëzie en verwondering. Door het exploreren van figuren in een choreografie van dansante bewegingen vertelt DE MAAN actuele en geactualiseerde verhalen.

 

VZW Padarijs

Productiehuis Padarijs werd in 2001 in Beringen, Limburg, opgericht als jeugdtheatergezelschap. In de daarop volgende tien jaar groeide het huis uit tot een professionele artistieke organisatie met een productionele en projectmatige werking.Padarijs staat voor flexibel creatief denken en daadkrachtig energiek uitvoeren. Het productiehuis legt bewust en vol goesting de link tussen onderwijs, welzijn en cultuur.anaf september 2011 werkt Padarijs zowel in haar producties als in haar projecten niet meer alleen voor en door kinderen en jongeren maar ook voor en door volwassenen.

 

Het Paleis

Het Paleis is een theaterhuis voor kinderen, jongeren en kunstenaars in het hart van Antwerpen. Ze willen podiumkunsten evident maken door toegankelijke kwaliteit te brengen en kwaliteit toegankelijk te maken voor elk kind in elke familie. Bij elke productie is begeleidend lesmateriaal voorzien.

 

Picalli

 

 

 

Kindertheater Picalili brengt fantasierijk theater voor iedereen vanaf 2,5 jaar. Naast hun voorstellingen trekken ze met theaterkunstprojecten door heel Vlaanderen.

 

Propop

 

 

 

Figurentheater Propop vzw is een professioneel theater. Ze spelen in theaters en scholen, op straat, en sinds 1985 in het eigen theater “De Poppenzaal”.

 

Vlaams Fruit

 

 

 

 

Fruit Educatief brengt educatief theater op maat over actuele thema’s. De voorstellingen worden gemaakt als reisvoorstellingen voor culturele centra, theaters en schouwburgen. Rekening houdend met de beperkte budgetten tengevolge van de crisis en de hoge kostprijzen voor vervoer brengen ze nu ook producties ter plaatse op school.