Aromatherapie met de kruiden vaporizer

Aromatherapie met de kruiden vaporizer

Therapie betekent behandeling, aroma staat voor geuren. En dat is precies wat aromatherapie is; behandeling met geuren. Aromatherapie is gebaseerd op het gebruik van olie en kruiden. De kruiden die hierbij worden gebruikt, zijn afkomstig van bloemen en planten. Ieder soort kruiden heeft weer andere effecten; je kunt er ontspannen van worden of juist heel energiek. Wat je doel ook is bij aromatherapie, met een kruiden vaporizer profiteer je dubbel. Want met een vaporizer kun je de kruiden ook nog eens op een schone, duurzame manier verdampen. Dat wordt straks optimaal genieten!

Ruime keuze aan kruiden

Het grote voordeel van een kruiden vaporizer is dat het assortiment kruiden ongekend groot is. Al eeuwen geleden ontdekten medicijnmannen de geneeskrachtige werking van kruiden en vanaf dat moment zijn kruiden wereldwijd geliefd. Aanvankelijk werden kruiden met name gebruikt om zieken te genezen en bij rituelen ingezet. Later kwam men erachter dat kruiden ook als genotsmiddelen gebruikt kunnen worden. Overal ter wereld vind je kruiden die je kunt verdampen in een vaporizer. Dat maakt aromatherapie juist zo aantrekkelijk; er valt altijd wel iets nieuws te ontdekken. Bekende kruiden die je een keer geprobeerd moet hebben zijn Salvia en Damiana. Laatstgenoemde wordt ook veel gebruikt om van het roken af te komen. Van Damiana word je namelijk ontspannen en krijg je minder trek in nicotine. Hiermee kom je ontspannen van het roken af!

Effecten van aromatherapie

Heb je een drukke baan en vind je het fijn om soms even helemaal ontspannen te zijn? Met aromatherapie, gun je jezelf dat momentje van rust. Voor welke kruiden je kiest, is afhankelijk waar je naar op zoek bent. Er zijn kruiden waar je heel geconcentreerd van wordt, andere kruiden zorgen voor ontspanning en sommige kruiden zorgen zelfs voor een trip. Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt, kun je een vaporizer gebruiken om de kruiden te verdampen. Met een vaporizer worden kruiden niet verbrand, maar verhit. Dit zorgt ervoor dat je hier een lagere hoeveelheid van nodig hebt, bovendien worden alle actieve bestandsdelen benut. Dat maakt een vaporizer erg aantrekkelijk; het is schoon, duurzaam en het bespaart ook nog eens geld. Je hebt minder kruiden nodig en een vaporizer gaat lang mee. Kies jij ook voor een vaporizer voor je aromatherapie?