De grote voordelen van een koolhydraatarm dieet

De grote voordelen van een koolhydraatarm dieet

Benieuwd naar de voordelen van een koolhydraatarm dieet? We leven in een tijd van omgekeerde schaarste, eten en drinken is in overvloed aanwezig. Bovendien zitten die voedingsmiddelen vol met energie. Als het gevolg daarvan krijgen we er veel te veel binnen. Een koolhydraatarm dieet kan je helpen om weer op gewicht te komen.

Tot 2 kilo per week afvallen

Een van de grootste voordelen van een koolhydraatarm dieet is de mogelijkheid om tot 2 kilo per week af te vallen, door simpelweg beter op te letten met wat je eet. Je hoeft geen raar dieet te doen zoals alleen yoghurt eten (zoals dit dieet).. Neem je een reep chocolade met een paar honderd kilocalorieën en kies je voor een glas cola vol koolhydraten in de vorm van suikers? Of ga je aan de andere kant voor wat snackgroenten en een glas water of Spa rood? Je kunt relatief eenvoudig zorgen voor een koolhydraatarm dieet, waarmee je ervoor zorgt dat je tot 2 kilo per week aan gewicht kunt verliezen.

Gemakkelijk vol te houden

Je kunt natuurlijk iedere dag op een crosstrainer trainen… Maar dat is niet lang vol te houden. Een koolhydraatarm dieet wel!

Bovendien is een koolhydraatarm dieet tegenwoordig relatief gemakkelijk vol te houden, ondanks dat je overal voeding vol koolhydraten kunt kopen. Er zijn veel meer gezonde alternatieven beschikbaar dan een aantal jaren geleden. Kijk bijvoorbeeld naar de light- en zero-producten, waarmee je voorkomt dat je een groot aantal koolhydraten zal innemen. Het is een van de grote voordelen van een koolhydraatarm dieet, het feit dat veel mensen er mee bezig zijn maakt het gemakkelijker om daar in de praktijk aan mee te doen.

Blijvend gezonder eten met een koolhydraatarm dieet

Slaag je erin om te eten op basis van een koolhydraatarm dieet? Je zorgt er daarmee voor dat je een nieuw voedingspatroon ontwikkeld, dat je langere tijd kunt gaan volhouden. Op die manier kun je blijvend gezonder eten, tevens een van de voordelen van een koolhydraatarm dieet. Dit betekent namelijk dat je niet zomaar terug zal vallen, je krijgt niet te maken met het bekende Jojo-effect. In plaats daarvan kun je het koolhydraatarm dieet gebruiken om op een meer gezonde wijze door het leven te gaan.

Gezond en verantwoord afvallen

Dankzij het koolhydraatarm dieet kun je op een gezonde en verantwoorde wijze afvallen, een van de grote voordelen hiervan. Je hoeft niet langer gebruik te maken van crash diëten of andere kunstmatige ingrepen, het is verstandig om er simpelweg voor te zorgen dat je wat gezonder kunt gaan eten. Probeer goed op de kilocalorieën te letten en zorg er door middel van een koolhydraatarm dieet voor dat de inname van energie weer gaat passen bij wat je aan de andere kant kunt verbranden.