Dit moet je weten over Molton beddengoed

Dit moet je weten over Molton beddengoed

Een molton is een in principe een hoeslaken met extra beschermende kwaliteiten. iedereen zweet wel eens in hun slaap, de een meer dan de ander, maar gemiddeld verliezen we 0,25 tot 1 liter vocht elke nacht. Het voordeel van een molton is dat deze meer vocht kan absorberen dan andere materialen hoeslakens. Dit zorgt ervoor dat jouw matras optimaal beschermd blijft en langer meegaat. Een matras kan je namelijk niet zo makkelijk reinigen maar een molton hoeslaken kun je gewoon in de wasmachine zetten. Je kunt er ook voor kiezen om over je molton hoeslaken om je matras en onder je dekbed nog een extra hoeslaken te zetten maar dit hoeft niet. Een molton hoeslaken is namelijk ook lekker zacht dus je kan er goed op slapen.

Molton kussensloop

Net als je matras, is je kussen ook minder makkelijk te reinigen dan je kussensloop. Voor je kussen kun je ook kiezen voor een molton kussensloop. Dit heeft dezelfde voordelen als een molton hoeslaken. Omdat je veel vocht verliest in je slaap kan dit in je kussen gaan trekken waardoor je kussen minder lang meegaat. De levensduur van je kussen kan nog korter zijn dan die van je matras doordat mensen ook veel gezichtscrèmes en haarproducten gebruiken die allemaal in je kussen kunnen trekken. 

Het is wel belangrijk om je molton kussensloop regelmatig goed te wassen om huisstofmijt te voorkomen. Vooral voor mensen die hier een allergie voor hebben is dit zeer belangrijk om te doen aangezien je kussensloop continu in contact is met je gezicht. 

De wasvoorschriften voor molton

Aangezien je een molton hoeslaken en kussensloop regelmatig wast, is het belangrijk om de wasvoorschriften te kennen zodat je molton product goed blijft. 

Wassen tussen de 40 en 60 graden om de Molton Gied te reinigen, maar niet te laten krimpen.

Gebruik een vloeibaar wasmiddel zonder bleekmiddel, aangezien je er na wassen met de hoofdhuis weer op gaat liggen.

Niet chemisch reinigen, kan gevolgen hebben voor de huid.

Warm strijken, verminderd de vouwen en rimpels, maar vooral is het resultaat van het materiaal zachter.

Gewone reiniging

Kort centrifugeren

Zolang je je goed houd aan de wasvoorschriften van molton kun je heel lang genieten van de voordelen ervan!