Kristallen en Edelstenen: werking en waarde

Kristallen en Edelstenen: werking en waarde

Kristallen en edelstenen worden al eeuwenlang gebruikt om de geest, het lichaam en de ziel te helen. Er wordt gezegd dat ze bescherming bieden tegen negatieve energie terwijl ze ook je emoties in balans brengen. Deze natuurlijke stenen kunnen helpen bij een verscheidenheid aan problemen, zoals slapeloosheid, angst of depressie. In deze blogpost bespreken we hoe je edelstenen en kristallen kunt gebruiken om je leven te verbeteren! Je kan ze tegenwoordig trouwens heel erg makkelijk online kopen op sites als Nasma.

Kristallen gebruiken

Kristallen kunnen in uw dagelijks leven worden gebruikt om u te helpen een gevoel van evenwicht te bereiken. Het amethistkristal staat bekend om zijn kalmerende eigenschappen, terwijl de citrien edelsteen helpt bij mentale helderheid en concentratie. U zult deze kristallen aan weerszijden van een wekker willen plaatsen wanneer u slaapt, zodat ze altijd in de buurt zijn!

U kunt er ook voor kiezen uw woonruimte in te richten met natuurlijke helende stenen zoals kwarts of rozenkwarts. Deze twee edelstenen worden al heel lang geassocieerd met liefde en geluk, en daarom kopen veel koppels ze als huwelijksgeschenk! Combineer je deze prachtige stenen met een mooie koperen meru piramide of zelfs een altaar voor je wierookkegels en je essentiële oliën - zo maak je er zelfs een écht statement-piece van in je woonkamer terwijl je de helende kracht van de kristallen kan voelen doorheen de dag. Een échte win-win situatie, dus!

Meditatie

De beste manier waarop je stenen in je leven kunt gebruiken is door middel van meditatie. Natuurlijk is dat een heel ander onderwerp, en daar ga ik hier niet verder op ingaan - maar meditatie is heel erg krachtig en de kristallen kunnen zeker en vast een toegevoegde waarde zijn om je meditatie tot een hoger niveau te tillen.

Je kunt stenen in je handen houden of ze op een altaar leggen om je te helpen concentreren. Dit is geweldig voor mensen die door een moeilijke tijd heen proberen te komen, zoals het verlies van een dierbare. Voel je de kracht minderen? Laadt je stenen op in het maanlicht of in je meru-piramide en voor je het weet ben je weer helemaal klaar voor de volledige kristallen-ervaring.

Kristallen en edelstenen worden al eeuwenlang door genezers over de hele wereld gebruikt. Ze kunnen misschien niet alle kwalen genezen, maar ze zorgen wel voor verlichting!