Van babykamer naar kinderkamer: hier moet je op letten

Van babykamer naar kinderkamer: hier moet je op letten

Een inrichten van een kinderkamer is een lastige opgave. Sommige ouders kiezen ervoor om een neutrale kamer te maken, met wat vrolijke kleuren om te zorgen voor wat gezelligheid. Je kunt ook kiezen voor een bepaald thema, om de kamer voor het kind nog een stuk specialer te maken. Het beste kun je kiezen voor een thema of stijl waarvan jij en je kind nog jaren plezier hebben. Je wilt natuurlijk niet binnen twee jaar weer bezig zijn. Om je hierbij te helpen, hebben wij in dit artikels een aantal tips voor het inrichten van een kinderkamer.

Meubels voor kinderkamers

Als je een babykamer gaat aanpassen naar een kinderkamer, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. In eerste instantie moet je gaan kijken naar nieuwe, vaak grotere meubels. Voor een groter eenpersoonsbed kun je even kijken bij Emob of andere webshops. Heb je een bed en een kast? Dan kun je nog kiezen voor een leuke zit- of speelhoek. Heeft jouw kind veel speelgoed? Dan is het handig om langwerpige plastic bakken te halen, zodat je alles kunt opbergen onder het bed. Bij een kinderkamer is het van belang dat er veel ruimte over blijft voor het kind om te kunnen spelen. Als de kamer wat kleiner is, is het daarom misschien een goed idee om te kijken voor een hoogslaper. Onder het bed kun je dan ook spullen kwijt, een bureau neerzetten of ruimte maken voor het spelen.

Thema en stijl van de kamer

Vaak kiezen ouders (of de kinderen zelf) een bepaald thema voor de kinderkamer. Zo kun je een kamer maken in het teken van dieren, cowboys, voetbal of superhelden. Hierbij moet je wel goed opletten, want interesses van kinderen kunnen snel weer veranderen. Soms zal jouw zoon of dochter een week of maand geïnteresseerd zijn in een bepaald onderwerp, maar hierna al snel weer overgaan op het volgende avontuur. Probeer daarom iets uit te zoeken waarvan je zeker weet dat het kind dit nog lang leuk zal gaan vinden. Is dit lastig? Dan kun je beter gaan voor een neutrale kinderkamer. Je kunt deze dan alsnog opvrolijken met posters, kleden of dekbedovertrekken. Deze kun je later een stuk makkelijker vervangen of aanpassen.