Wat is het effect van carrière coaching op je loopbaan?

Wat is het effect van carrière coaching op je loopbaan?

Dat effect kan groot zijn! Een carrière coach kan namelijk een zeer positieve invloed hebben op je loopbaan. Door middel van interviews en het inzetten van andere technieken, kan een carrière coach er precies achter komen hoe jij in elkaar zit en waar jij energie van krijgt. Door jouw loopbaan af te stemmen op jouw persoonlijkheid en drijfveren, kun je het maximale uit je carrière halen. Het effect van careercoaching is positief en zorgt voor meer plezier in je werk. Kies jij hier ook voor?

Wat doet een carrière coach?

Een carrière coach is net als een coach in de sportwereld. Deze coach is er om jou beter te maken. Om naar je te luisteren, om oefeningen met je te doen en om je te adviseren. Uiteindelijk heeft de carrière coach hetzelfde doel als jij; zorgen dat je optimaal presteert. Een carrière coach neemt de tijd voor je, luistert naar wat jij echt belangrijk vindt. Vind jij het aansturen van mensen leuk? Vind je het belangrijk om een grote auto te rijden en veel geld te verdienen? Is jouw doel om ooit directeur van een bedrijf te worden? Vind je het fijn om mensen op te leiden en te motiveren? Veel vragen, leiden tot veel antwoorden, veel antwoorden tot een totaalbeeld van jou. Dit totaalbeeld is het vertrekpunt voor de carrière coach om jou gericht te kunnen adviseren over jouw loopbaan.

DISC profiel geeft inzicht in wie jij bent

Heb je het gevoel dat je nu een functie hebt die eigenlijk niet bij je past? Door vast te stellen welke gedragsstijl je hebt, kun je erachter komen welke eigenschappen er bij jou dominant zijn en welke functies hier het beste bijpassen. Door middel van het bepalen van jouw DISC profiel, kom jij erachter of je dominant, interactief, consciëntieus (nauwkeurig en zorgvuldig, of juist stabiel bent. Aan de hand van dit profiel kan een carrière coach je adviseren of je een leidinggevende functie bij je past, of dat je juist meer een teamspeler bent. Een carrière coach kan veel voor je betekenen; het levert je inzicht op over jezelf, bovendien kun je rekenen op maatwerkadvies over je loopbaan. Investeer jij in jezelf en kies jij ook voor een carrière coach?