Zelf beleggen, hoe begin ik ermee?

Zelf beleggen, hoe begin ik ermee?

Beleggen, twijfel je al een tijdje om ermee te beginnen? Dat is niet zo vreemd. Beleggen wordt namelijk steeds populairder, in alle leeftijdscategorieën. Met name jongeren beginnen steeds vaker en steeds eerder met beleggen in bijvoorbeeld aandelen, ETF's of cryptocurrency. De rentestand is immers erg laag en stilstaand geld is doodzonde. Je kunt een prima rendement behalen door te gaan beleggen. Een interessante, spannende en leerzame manier om met je geld om te gaan, waarbij een goed rendement natuurlijk het hoofddoel is. Voordat je gaat beleggen, is het belangrijk om eerst voldoende kennis te vergaren over hoe beleggen eigenlijk werkt. Zodat jij straks een prima start kunt maken en vanaf de eerste minuut rendement kunt gaan halen. Ideaal toch?

Beleggen met kennis van zaken

In de wereld van beleggen zul je veel termen tegenkomen waar je ongetwijfeld nog nooit van hebt gehoord. Toch zijn dit termen waarvan je de betekenis wel moet weten om jezelf staande te kunnen houden in deze wereld. Een kennisbank is hiervoor ideaal. In de kennisbank van Compareallbrokers.com vind je alle termen en kennis waarmee jij een prima beleggingsstart kunt maken. Zelf beleggen wordt met deze kennisbank ook nog eens veel leuker, omdat je precies weet wat er bedoeld wordt. Beleggen met kennis van zaken, dat is fijner, leerzamer en vergroot ook nog eens de kans tot een goed rendement. Hierbij is het onder andere belangrijk om te weten wat voor belegger jij bent. Beleg je liever actief en op de korte termijn of liever passief en op de lange termijn? Een actieve strategie gaat vaak samen met derivaten zoals CFD's met een hoger risico terwijl passievere strategieën vaak met aandelen, ETF's of fondsen aangehouden worden om met relatief minder risico te beleggen. Weet echter altijd dat belegger altijd risico's met zich meebrengt.

Blogs en tips over beleggen

Veel mensen houden zich actief bezig met beleggen. Gelukkig zijn er ook een aantal van hen bereid om hier eerlijk over te schrijven. Deze ervaringen kun je teruglezen in blogs die gaan over verschillende onderwerpen aangaande de risico's van beleggen en bijvoorbeeld strategieën die gehanteerd worden. Hier kan jij als belegger je voordeel uit halen door de tips en nieuwtjes die genoemd worden. Handig, als je net begint met beleggen en je wel wat tips kunt gebruiken. Blogs over beleggen voor beginners dus, een handige start voor het beleggen, waar je echt wat aan hebt als je net begint. Hierdoor maak je minder beginnersfouten en bouw je een prima basiskennis op.

Plezier en rendement met beleggen

Veel mensen starten ‘zomaar’ met beleggen. Verleidelijk, maar ook gevaarlijk. Als je geen kennis van zaken hebt, kun je nog weleens verkeerde beleggingen doen die je veel geld gaan kosten. En dat is zonde, je raakt hiermee niet alleen veel geld kwijt, ook maak je hiermee een verkeerde start met beleggen. Juist door vooraf tijd te investeren om informatie te vergaren, zul je merken dat het beleggen jou straks beter af zal gaan. Hiernaast kun je ook beter niet direct bij de eerste broker (= beleggingsplatform) een account aanmaken om te starten met beleggen. Er zijn veel brokers die elk verschillen in kosten, mogelijkheden en gebruiksgemak. Lees je hierover dus ook in en vergelijk de verschillende brokers om de broker te vinden die het best bij je past.

Door naast informatie over beleggen, beleggingsstrategieën en de risico's ook informatie op te doen over de verschillende brokers in de markt, heb je er straks meer plezier in en is de kans groter dat je vanaf de start een prima rendement gaat behalen. Start jij ook met beleggen?