Kunsteducatieve Organisaties: Dans

 

DCJ vzw (DansCentrumJette)

DCJ vzw kiest in haar amateur‐ en jongerenwerking voor een kwalitatieve aanpak. Alle docenten hebben een grondige training achter de rug en zijn zelf actief als danser/choreograaf.

 

Danshuis de Ingang

 

 

 

 

 

De Ingang is een vzw en is door de stad Gent erkend als socio-culturele vereniging én als sportclub. Zij willen meer doen dan danslessen inrichten. De Ingang tracht ook een sociale en vormende rol te spelen en doet dat zoveel mogelijk op een cultureel verantwoorde manier! De grote diversiteit aan vormingscursussen rond dit thema zijn namelijk gericht op de persoonsontplooiing (educatieve functie) maar worden eveneens georganiseerd om de deelnemers actief te laten participeren aan cultuur (culturele functie) en hen te binden aan een groep en zo de sociale samenhang (gemeenschapsvormende functie) te bevorderen.

 

Dans in Limburg

Dans in Limburg is een open samenwerkingsverband tussen de culturele centra van Hasselt, Genk, Maasmechelen, De Velinx Tongeren en de provincie Limburg met als doel van Limburg een dansvriendelijke provincie te maken. Naast de promotie van de verschillende voorstellingen staat ‘Dans in Limburg’ ook in voor de begeleiding en ondersteuning van (jong) danstalent.

 

Fabuleus

 

 

Fabuleus is een productiestructuur voor theater- en dansmakers, met een sterke focus op jonge mensen op het podium en in het publiek.