Dit moet je weten over het Griekse eiland Kos

Dit moet je weten over het Griekse eiland Kos

Het Griekse eiland Kos is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Het eiland heeft veel te bieden: prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en een gezellige uitgaansscene. In dit blogbericht lees je alles wat je moet weten over Kos!

Waar ligt Kos?

Kos is een eiland in de Egeïsche Zee, gelegen ten noordoosten van Rhodos. Het eiland heeft een oppervlakte van 290 km² en telt ongeveer 32.000 inwoners. Kos is het derde grootste eiland van de Dodecanese, na Rhodos en Karpathos.

De kustlijn van Kos is ongeveer 112 kilometer lang en er zijn meer dan 40 stranden te vinden op het eiland. De bekendste stranden zijn Lambi Beach en Paradise Beach. Ook vind je op Kos verschillende historische bezienswaardigheden, zoals de Asklepieion, het oude theater en de Nymphaeum.

Kos Stad

In de stad Kos vind je talloze winkels, restaurants en bars. In de zomermaanden is er elke avond wel wat te doen in de stad. Er zijn verschillende clubs waar je tot in de late uurtjes kunt feesten.

Kos als vakantiebestemming

Kos is een populaire vakantiebestemming onder jongeren, maar het eiland is ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Er zijn genoeg hotels en appartementen te vinden waar je met kinderen kunt verblijven.

Kos is een geweldige vakantiebestemming voor iedereen die van zon, strand en feesten houdt! Wil je meer weten over het eiland? Lees dan snel verder in dit blogbericht!

Wat is er zo leuk aan Kos?

Het Griekse eiland Kos is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Het eiland heeft veel te bieden: prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en een gezellige uitgaansscene.

Kos staat bekend om zijn mooie stranden. Lambi Beach en Paradise Beach zijn misschien wel de bekendste stranden van het eiland, maar er zijn meer dan 40 verschillende stranden te vinden. Wil je liever iets anders doen dan liggen op het strand? Bezoek dan op Kosverschillende historische bezienswaardigheden, zoals de Asklepieion, het oude theater en de Nymphaeum.

Asklepieion

Het Asklepieion op Kos is een ruïne van een oud tempelcomplex dat gewijd was aan de god van de geneeskunde, Asclepius. De ruïnes zijn gelegen in het noordwesten van het eiland, op een heuvel met uitzicht over de Egeïsche Zee. Het Asklepieion is één van de best bewaarde archeologische sites in Griekenland en zeker een bezoek waard als je op Kos bent!

Oude Theater

Het oude theater van Kos stamt uit de helft van de vierde eeuw voor Christus. Het theater is gelegen in het centrum van de stad, dichtbij de Nymphaeum. Het theater had plaats voor ongeveer 6000 toeschouwers en werd gebruikt voor theatervoorstellingen, concerten en andere evenementen.

Nymphaeum

De Nymphaeum was een tempel die gewijd was aan de nimfen, de godinnen van bronnen en beken. De tempel is gelegen in het oostelijke deel van de stad Kos en bestaat uit twee zuilengangen met een mooie fontein in het midden. De Nymphaeum is een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Kos en zeker een bezoek waard als je in de stad bent. 

Kos is dus zeker een aanrader als je op zoek bent naar een leuke vakantiebestemming. Het eiland heeft veel te bieden, voor ieder wat wils!