Een koelvest helpt mensen met MS die last hebben van de warmte

Een koelvest helpt mensen met MS die last hebben van de warmte

Mensen met MS kunnen last hebben van tintelende ledematen. Ook kan MS voor gevoelloze ledematen zorgen, in beide gevallen zijn dit vervelende klachten die normaal functioneren in de weg kunnen staan. Andere MS-klachten die voorkomen, zijn vermoeidheid en verminderde concentratie. Warmte is voor mensen met MS extra vervelend, dit kan ervoor zorgen dat bovenstaande klachten eerder optreden. Door een koelvest te dragen, verkoel je het lichaam en kun je dergelijke klachten verminderen. Een handig hulpmiddel dus, om MS-klachten die gerelateerd zijn aan warmte zoveel mogelijk te beperken.

Meer energie

MS en warmte, het is geen fijne combinatie. Teveel warmte zorgt voor versterking van je MS-klachten en dat wil je uiteraard voorkomen. Een koelvest zorgt ervoor dat je lichaam minder hard hoeft te werken om op temperatuur te blijven. Het koelvest neemt als het ware een deel van dit werk over, dit scheelt veel energie voor het lichaam en vermindert je klachten. Concentratieverlies is een goed voorbeeld van een MS-klacht die versterkt wordt door oververhitting. Op een hete zomerdag moet je hier erg mee uitkijken. Wil je toch graag iets ondernemen op een warme dag? Draag dan een koelvest en je zult merken dat je minder klachten hebt.

Minder snel moe

Als het heet is, doet je lichaam er alles aan om af te koelen. Normaal gesproken ga je transpireren, waardoor je huid wordt afgekoeld. Je lichaam stopt veel energie in dit afkoelingsproces, daarnaast verlies je veel vocht tijdens het transpireren. Doordat je veel energie verbruikt tijdens dit proces, word je hier ook vermoeid van. Met een koelvest wordt het koelen grotendeels voor je lichaam gedaan en kost dit veel minder energie. Je bent hierdoor minder snel moe. Ook verlies je hierdoor minder vocht en zouten, waardoor je het langer vol kunt houden als het warm is.

Ook genieten in de zomerperiode

Als je MS hebt, is de verleiding groot om in de zomerperiode binnen te blijven. Buiten krijg je het warm, wat leidt tot vervelende klachten. Met een koelvest heb je meer mogelijkheden. Je hoeft niet meer bang te zijn dat je lichaam snel oververhit raakt, waardoor je bijvoorbeeld minder geconcentreerd bent of snel moe. Genieten in de zomerperiode, dat kun jij ook met een koelvest!