Hoe kies je een dekbed?

Hoe kies je een dekbed?

Flexibiliteit is altijd fantastisch, maar hoe kiest u een dekbed dat aan al uw eisen voldoet? Werk uw weg langs onze lijst om de beste set voor uzelf samen te stellen.

Dekbed vulling en materialen

Begin altijd met comfort. Heeft u last van allergieën? Kies dan voor een dekbed met een polyester buitenkant en vulmateriaal dat gemakkelijk te reinigen is - om stof of huisstofmijt kwijt te raken - en krachtige chemicaliën vermijdt. Merinowol staat er ook om bekend dat het allergiepatiënten helpt en de vochtigheid in balans houdt. Aan de andere kant hebben natuurlijke materialen meer kans om ademend te blijven en beter te passen bij uw lichaamsvorm. Dit zijn bijvoorbeeld ganzen- en eendendons of -veren, katoen of zelfs zijde als vulmateriaal. Uw tijk en vulmateriaal bepalen ook het gewicht van de donsdeken op uw lichaam en de hoeveelheid warmte die hij vasthoudt. Kijk naar uw "tog rating" om de warmte van uw deken te bepalen - hogere cijfers zijn beter voor de herfst en winter, en lage cijfers zijn geweldig voor zomerslapen. Aan de andere kant dicteert uw vulgewicht hoeveel van dat "verzwaarde deken" gevoel u krijgt in bed.

Maat kiezen

Net als lakens en dekbedden zijn er dekbedden in traditionele maten:

- Eenpersoons dekbedden

- Lits-jumeaux dekbedden

- Tweepersoons dekbedden

Kosten

Een duurzaam dekbed van hoge kwaliteit kan jaren langer meegaan dan een goedkoper dekbed, vooral met minder wasbeurten. Om het meeste uit uw budget voor een dekbed te halen, moet u naar de volgende factoren kijken:

- Natuurlijke materialen kosten vaak meer dan synthetische alternatieven. Zorg ervoor dat dons geschikt is voor u voordat u deze weg inslaat.

- Uw dekbed moet goed gebouwd zijn. Het traditionele baffle-box patroon houdt de vulling gelijkmatig verdeeld.

- Schaal-materiaal: Hoogwaardige materialen voeren zweet af en verbeteren de ademendheid. Een hogere thread count betekent ook dat de vulling van het dekbed langer binnen blijft.

- Slaapomgeving Hier komen alle andere elementen om de hoek kijken. Hoe slaapt u graag 's nachts? Heeft u een zwaardere deken nodig om niet heen en weer te rollen? Kies dan voor een hoger vulgewicht.

Warmte en ademend vermogen spelen ook een belangrijke rol. Als u het 's nachts warm hebt, is een lichtere tog-classificatie misschien iets voor u. Slaapt u naast iemand anders? Hun lichaamswarmte zal bijdragen aan de ervaring onder zo'n goed geïsoleerde hoes.