Jouw pand optimaal beveiligen doe je zo

Jouw pand optimaal beveiligen doe je zo

Je woning is een plek waar je je veilig wilt voelen. Voor het creëren van dit veilige gevoel is een optimale beveiliging van belang. Je wilt voorkomen dat eventuele indringers gemakkelijk jouw woning kunnen binnendringen. Het plaatsen van goede sloten is dan ook verstandig. Met kwalitatief goede sloten verklein je de kans op inbraken. En dus dragen de sloten bij aan een optimale beveiliging van jouw pand. 

Sloten van goede kwaliteit 

Om te kunnen spreken van een optimale beveiliging moeten de sloten wel van goede kwaliteit zijn. Maar wanneer kun je spreken van een kwalitatief goed slot? Een slot is van goede kwaliteit als het een hoge inbraakweerbaarheid heeft. Dit houdt in dat het slot inbrekers bij een inbraakpoging goed kan vertragen. Doordat inbrekers moeizaam binnenkomen, is de kans groot dat ze uiteindelijk afhaken. Hoe langer de inbraakpoging duurt, hoe groter de kans op betrapping is. Als je weet dat jouw sloten van goede kwaliteit zijn, geeft dat een prettig gevoel. Je voelt je daardoor veiliger in je eigen huis. Wil je meer weten over sloten? Neem dan een kijkje op /slotenprobleemkwijt.be voor meer informatie. 

SKG keurmerk: wat houdt het in?  

De kwaliteit van de sloten is belangrijk. Maar welke sloten zijn het allerbeste? Bij welke sloten ben je verzekerd van de beste beveiliging? Sloten van de beste kwaliteit zijn voorzien van het SKG keurmerk. Kies je voor een slot dat voorzien is van dit keurmerk? Dan weet je zeker dat de kwaliteit goed is. Een slot draagt dit keurmerk namelijk niet zomaar. Sloten worden eerst uitvoerig door een onafhankelijke organisatie op de inbraakweerbaarheid getest. Pas als een slot door deze test heen komt, krijgt hij dit keurmerk. Een slot kan een SKG keurmerk met een, twee of drie sterren krijgen. Het aantal sterren duidt de inbraakweerbaarheid aan waarbij drie sterren het beste is. 

Slotenmaker voor al jouw slotenproblemen 

Wil jij jouw woning optimaal beveiligen met goede sloten? Dan staat de slotenmaker voor jou klaar om dit te realiseren. Maar een slotenmaker is er niet alleen voor het plaatsen van nieuwe sloten. Er zijn ook andere situaties waarin je een beroep op een slotenmaker kunt doen. Heb jij jezelf bijvoorbeeld per ongeluk buitengesloten? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om zelf de deur te forceren. Echter, dit brengt vaak veel schade en daarmee hoge kosten met zich mee. Je kunt in dat geval dan ook beter de slotenmaker bellen. De slotenmaker kan dan snel en vakkundig zonder bijkomende schade het slot voor je openmaken. Je kunt dus echt voor ieder slotenprobleem de slotenmaker inschakelen.