Waarom kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering?

Waarom kiezen voor een kapitaal uitvaartverzekering?

Als je komt te overlijden, wil je jouw nabestaanden zo goed mogelijk achterlaten. Door een uitvaartverzekering af te sluiten, heb je de zekerheid dat nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over de kosten voor de uitvaart. Er zijn verschillende vormen van een uitvaartverzekering, waaronder een kapitaal uitvaart verzekering. Een ideale vorm waarin je veel keuzevrijheid hebt.

Kapitaal uitvaartverzekering keert geld uit

Deze verzekering heeft als voordeel de nabestaanden zelf kunnen bepalen waar zij het uitgekeerde geld aan uit willen geven. Bijvoorbeeld bij een natura uitvaartverzekering is dit niet het geval, hierbij wordt er gekozen om diensten te verrichten die vooraf bepaald zijn. Met een kapitaal uitvaartverzekering kunnen nabestaanden wel zelf vormgeven aan de uitvaart, waarbij zij nergens aan gebonden zijn. Veel uitvaartverzekeraars hebben bijvoorbeeld vaste contracten met uitvaartverzorgers waardoor er voor nabestaanden geen keuzevrijheid is. Deze keuzevrijheid heb je wel bij een kapitaal uitvaartverzekering. Sluit hier je kapitaal uitvaartverzekering af.

Wensen vastleggen is mogelijk bij kapitaal uitvaartverzekering

Het is fijn voor de nabestaanden als je jouw uitvaartwensen vooraf vastlegt. Bij een kapitaal uitvaartverzekering zijn nabestaanden vrij om invulling te geven aan de uitvaart, dit doen zij uiteraard het liefste op basis van jouw wensen. Denk hierbij aan de keuze van de kist, de bloemen en het rouwwerk. Ook kun je bijvoorbeeld vastleggen of je na afloop de aanwezigen nog iets aan wilt bieden en welke muziek je graag wilt laten horen tijdens de uitvaart. Ook kun je ervoor kiezen om livemuziek te laten horen van bijvoorbeeld iemand die zingt of piano speelt. In het geval van een crematie kun je ook bepalen hoe en waar je as uitgestrooid moet worden. Door deze wensen vast te leggen, weten nabestaanden precies wat er geregeld moet worden na het overlijden.

Kapitaal uitvaartverzekering keert uit wat nodig is

Als je jouw wensen duidelijk op papier hebt staan, kun je ook berekenen wat de exacte kosten zullen zijn voor de uitvaart. Dit bedrag kun je vervolgens als doel opnemen in je kapitaalverzekering, hier zal vervolgens ook de premie op worden gebaseerd. Nu heb je de zekerheid dat als je komt te overlijden, dat het bedrag wordt uitgekeerd wat nodig is om de uitvaart van te betalen zoals jij dit voor ogen hebt. Na afloop van de uitvaart zal de factuur voor de uitvaart naar de nabestaanden worden verstuurd die deze kunnen voldoen van het bedrag wat is uitgekeerd.