AI Copywriting: Wat is het, wat doet het en voor wie?

AI Copywriting: Wat is het, wat doet het en voor wie?

AI copywriting is een relatief nieuwe manier van teksten schrijven. Het schrijven wordt gedaan door AI-software, ofwel artificiële intelligentie. Deze software kan teksten schrijven voor jouw bedrijf, product of voor andere werkzaamheden. Je kunt deze software tussendoor helpen en bijsturen, zodat de teksten aansluiten bij je doelgroep en de huisstijl van je bedrijf. De mening van copywriters over deze AI is erg verdeeld.

AI copywriting is dus ideaal voor bedrijven die veel content nodig hebben, maar weinig tijd of mankracht hebben om dat zelf te doen. Hoe werkt AI copywriting precies? Waarvoor kun je het allemaal gebruiken? En hoe kun je de best mogelijke teksten genereren? Dit lees je allemaal in dit artikel.

Hoe werkt AI copywriting?

Als je teksten laat schrijven door AI-software, wordt hierbij gebruik gemaakt van AI learning. De software leert dus iedere keer meer, door middel van het schrijven van nieuwe teksten. AI learning is een unieke methode, waarbij de software (in dit geval) steeds beter en sneller wordt in het schrijven van teksten. Om een tekst te genereren moet je meestal een titel, kernwoorden of een korte beschrijving invullen. De software gaat hierna beginnen met schrijven. Meestal zijn dit een paar zinnen tegelijk, maar je kunt ook instellen dat de AI meteen een hele alinea schrijft.

De software schrijft snel teksten, maar er kunnen wel fouten in komen te staan. Zo kan de software iets soms niet helemaal begrijpen, of verkeer opvatten. Hierdoor kan de tekst zijn focus verliezen. Gelukkig kun je dit gemakkelijk voorkomen of oplossen.

Software gebruiken ter ondersteuning

Tussendoor kun je steeds even checken of er geen fouten in de tekst zitten. Is dit wel het geval, of raakt de AI-software de draad kwijt? Dan kun je er zelf even een zin bij typen, of de foute woorden of zitten weghalen. Zo kun je de software dus een beetje sturen, om zo samen tot het beste resultaat te komen. Laat je de software helemaal zelf een lange tekst schrijven? Dan zul je hier en daar nog wat fouten zien. Deze software is namelijk nog niet perfect. AI copywriting zal in de loop der tijd steeds beter worden. Toch kun je deze software nu al goed gebruiken voor ondersteuning bij het schrijven van teksten.