5 tips om je slaapkamer winterproof te maken

5 tips om je slaapkamer winterproof te maken

De dagen lijken korter te duren en het wordt steeds kouder buiten. De winter komt stap voor stap dichterbij. Vaak begint het rond deze tijd te kriebelen om het warm en gezellig te maken in huis. Hoe je dit doet in je slaapkamer, leggen we je graag uit met de volgende tips.

Gebruik zachte stoffen en materialen Je hoeft niet meteen je hele slaapkamer te verbouwen om er een warme en sfeervolle plek van te maken. Met slechts een paar kleine aanpassingen breng je binnen no time sfeer in de ruimte. Denk aan het aanschaffen van zachte kleedjes en kussentjes. Ook een nieuw dekbedovertrek kan al een behoorlijk verschil maken. Tegenwoordig vind je online makkelijk en snel mooie dekbedovertrekken voor een zacht prijsje. Koop nog een paar mooie kussens in zachte materialen, zoals velours, en leg ze op je bed. Ook een vloerkleed voor je bed is aangenaam voor je voeten als ´s ochtends net je bed uitstapt.

Ga voor accessoires in warme tinten

Warme kleuren, zoals aardetinten, oranje of goud, brengen sfeer en gezelligheid met zich mee. Haal fotolijsten in huis in die kleuren en print een paar inspirerende quotes uit. Deze zijn leuk om in een fotolijst neer te zetten op je nachtkastje of boven je bed te hangen. Houd je van planten en bloemen? Dan is het leuk om een mooie vaas in een warme tint aan te schaffen en in je kamer neer te zetten.

Verf de muren in neutrale en aardse kleuren

Ga je je kamer een volledige make-over geven? Pak je oude kleding dan maar uit de kast en start met het verven van je kamer. Ga voor een rustige, lichte basis en pak met één muur helemaal uit. Kies drie tinten die je mooi vindt, maak een kleurenpallet en laat die kleuren terugkomen in de rest van je kamer. Of ga voor een prachtig warm behang met een patroon.

Haal mooie meubels in huis

Tegenwoordig kun je superleuke meubels scoren voor weinig. Tweedehands spullen kunnen erg mooi zijn. Dat is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Zet een houten commodekast neer in je kamer en zet er een paar royale kaarsen op in aardse tinten. Heb je een leuk meubel gezien, maar is het toch niet helemaal je kleur? Je kunt ze ook verven en een ander kleurtje geven. Dat zijn ook leuke projectjes voor in de winter.

Ga voor zachte raamdecoratie

Raamdecoratie mag natuurlijk niet ontbreken in je woning. In je slaapkamer wil je natuurlijk heerlijk kunnen slapen en op een vrije dag lekker kunnen uitslapen. Dan helpt het als je kamer helemaal donker is. Een verduisterend gordijn mag dus eigenlijk niet ontbreken in je slaapkamer. Wil je extra warmte en sfeer toevoegen in je slaapkamer? Ga dan voor een velours gordijn. De prachtige stof werkt verduisterend en voelt superzacht aan. Bij Veneta wordt alle raamdecoratie op maat gemaakt. Hierdoor weet je zeker dat je nieuwe raamdecoratie helemaal past en dat er geen lichtkieren ontstaan. Hoe ga jij je slaapkamer winterproof maken?